Persbericht 30-11-2018

Een studiekring is een vaste groep van 10 tot 15 personen die regelmatig bij elkaar komt. In een kringgesprek bespreken zij zelfgekozen onderwerpen, eigen inzichten en ervaringen die zijn uitgediept. Het doel van een studiekring is naast op de hoogte blijven van maatschappelijke ontwikkelingen, ook eigen ideeën en meningen met anderen delen. Er is nog ruimte voor nieuwe geïnteresseerden in de studiekringen in Hardenberg en Dedemsvaart.

Studiekringen zijn er voor de 50-plusser die breed en geestelijk actief wil blijven en nieuwe mensen wil blijven ontmoeten. In een kringgesprek presenteren één of meerdere personen een zelf gekozen onderwerp dat zij eerst individueel hebben uitgediept. Voor de deelnemers kan dit een verrijking bieden in het leven. Regelmatig wordt er op iets nieuws gestuit en worden de deelnemers uitgedaagd om met elkaar in gesprek te gaan en nieuwe gezichtspunten te ontdekken. Het is een plezierige verrassing om te ontdekken hoeveel kennis, ervaring en inzicht in iedere deelnemer verborgen ligt.

Op dit moment zijn er studiekringen actief in Hardenberg en Dedemsvaart. In Hardenberg is deze maand een tweede studiekring gestart waar nog belangstellenden bij aan kunnen schuiven. In Dedemsvaart is het voornemen in 2019 een tweede studiekring te starten bij genoeg belangstelling. De bijeenkomsten vinden elke veertien dagen plaats in de plaatselijke bibliotheken en duren ongeveer twee uur.

Belangstellenden die meer informatie willen kunnen een flyer ophalen in de Bibliotheek of de website www.bibliotheekhardenberg.nl. bezoeken.