Studiekringen informatie

Met mevrouw Grendelman van De Toren zijn afspraken gemaakt over het periodiek aanleveren van een artikel over de studiekringen. De Toren

Artikelen waarmee we senioren in de regio op de hoogte kunnen brengen van de onderwerpen die in een studiekring zoal aan de orde komen.

Tevens artikelen waarmee we ook wat meer bekendheid genereren over de mogelijke deelname aan een studiekring. Ook hier geldt immers: "Onbekend maakt onbemind".

Om de frequentie enigszins in de pas te laten lopen met het aantal studiekring bijeenkomsten, is er voor gekozen eens per veertien dagen een artikel aan te leveren. De artikelen zullen bij toerbeurt worden geschreven door Nora Mullens als deelnemer van de studiekring Hardenberg en door het PR team van Studiekring Plato in Dedemsvaart (in 2018 bestaande uit Cita Gaikema en Henk Kuipers).

De reeds verschenen artikelen zijn hier na te lezen en tevens bereikbaar via "Publicaties" in het linker menu.

...

De naam "Studiekringen 50plus" laat er geen twijfel over bestaan. Het initiatief is bedoeld voor senioren die de magische 50 grens zijn gepasseerd.

Hoe vreemd is het dan ook dat de meeste studiekringen hun bijeenkomsten in de morgen of in de middag houden en dan ook nog tijdens werkdagen. 

Als we dat zouden blijven volhouden moeten we in onze huidige maatschappij de naam al snel gaan koppelen aan de levensverwachting en de daaraan gerelateerde pensioengrens. "Studiekringen 66 plus vier maanden"...

Nu studiekring Plato haar maximaal aantal leden heeft bereikt kon het natuurlijk ook niet uitblijven.

De eerste belangstellenden voor een nieuwe studiekring hebben zich gemeld.

Het minimaal aantal leden om met een nieuwe studiekring van start te kunnen gaan is alleen nog niet bereikt.

Mocht u dus ook deelname overwegen, aarzel dan niet en neem nu contact met ons op. Wie weet kunt u binnenkort mede vorm gaan geven aan uw eigen studiekring. Natuurlijk wordt hier door de...

Ieder mens is uniek en heeft in zijn leven veel kennis en ervaring opgebouwd. Vindt u als 50-plusser het leuk om die kennis en ervaringen met anderen te delen?

Wilt u graag iets van anderen leren? Wilt u graag andere mensen ontmoeten? Wilt u ook geestelijk actief blijven?

Wellicht is een studiekring dan ook iets voor u.

Wat is een studiekring nou eigenlijk?

Een studiekring is een vaste groep van 8 tot 15 personen die volgens afspraak regelmatig bij elkaar...