Op woensdagmorgen 18 oktober 2017 bezochten 8 deelnemers van de Studiekring Dedemsvaart het Codamuseum in Apeldoorn. Drukke oogstwerkzaamheden en gezondheidsproblemen hadden de groep voor deze dag helaas flink uitgedund.

Coda is een cultuurhuis met een openbare bibliotheek en een museum. De naam is een acroniem van Cultuur Onder Dak Apeldoorn. Het doel was de Paper Art tentoonstelling die daar plaats vindt.

Een van de deelnemers had daarover zo enthousiast verteld dat ze de anderen had weten te verleiden mee te gaan. En zie, was er vooraf nog enige scepsis bij sommigen, na afloop van ons bezoek was iedereen ook enthousiast.

Het is fantastisch wat je allemaal met papier, maar ook (golf)karton kunt doen. Op heel veel verschillende manieren wordt vormgegeven aan wandversieringen, sieraden, meubilair, dieren, abstracte vormen en bijvoorbeeld een ….boomstam zoals gemaakt door Elke Lutgerink.

Het was niet alleen het eindresultaat dat ons boeide maar ook steeds opnieuw de vraag: “Hoe hebben ze dit gemaakt ?”  Heel veel technieken, tot 3D, worden toegepast.

De tentoonstelling  loopt nog tot 29 oktober. Een aanrader !