Een speciaal welkom deze keer voor een tweetal bibliotheekafgevaardigden, namelijk de vertrekkende pensionado en zijn enthousiaste opvolgster binnen de bibliotheek. De slogan: "Biebwerk omringt je positief" gaat voor velen van ons op. Zo ook in 2016 bij de oprichting van studiekringen in o.a. Dedemsvaart en Hardenberg. De samenwerking en ondersteuning door Bieb/Stuw doet Plato nog steeds goed.

KinderboekenweekHelaas nemen we vandaag afscheid van onze Bieb consulent, maar gelukkig staat zijn opvolgster reeds in de startblokken. We leren haar in de komende tijd ongetwijfeld nog beter kennen. Ze pakte deze morgen haar rol ook gelijk al goed op, waarover later meer. Er worden veel wetenswaardigheden uitgewisseld en onze scheidend consulent wordt hartelijk bedankt voor zijn inzet waarbij hem een welverdiende Plato kadobon wordt overhandigd.

Dan komt het coronabeleid aan de orde. Gevaccineerden en ongevaccineerden. Het veroorzaakt een enorme tweedeling in de maatschappij. Goede en juiste voorlichting ontbreekt vaak of wordt wisselend uitgelegd. Na een heftige discussie hierover wordt ons aangeraden vooreerst rustig af te wachten ....

Na de pauze geeft de scheidend bieb-consulent een presentatie. Ging het voorheen over uitlenen van boeken dan nu een scala aan mogelijkheden. O.a. conversatielessen, taalpunt, digitaalhuis, effe buurten, studiekringen, etc.

Wij kunnen door deze activiteiten geestelijk actief blijven en ook digitaal meer zelfvertrouwen ontwikkelen. Haak je ook aan? Dat kan bij haken en breien voor het goede doel. Nog vele andere onderwerpen zien we op het presentatiescherm voorbij komen. Voor een ieder is er wat te ontdekken in de bieb en het maakt je rijker! (ga maar eens naar https://bibliotheekhardenberg,nl).

Weer thuis.... Bij het openen van de laptop een mail. Onze bijeenkomsten mogen in de bieb, zelfs met koffie en thee maar wel op heel andere tijdstippen.

Nog even later mail 2. Goed nieuws! De bieb heeft het geregeld. We mogen als vanouds weer samenkomen in de Baron en gebruik maken van de koningszaal V. De koning te rijk dankzij onze biebconsulent educatie.