Afdrukken

Op 22 maart 2017 wordt er een presentatie gehouden over Darmflora.

Geen onderwerp dat in eerste instantie bij velen van ons bovenaan het verlanglijstje zal staan maar wat kan men zich daarin vergissen.

Er wordt gestart met een korte beschrijving van de werking van het maag-darm stelsel en direct blijkt ook hoe de rest van de deelnemers zich heeft voorbereid op dit onderwerp.

Veel vragen over nadere informatie, waarschijnlijk mede veroorzaakt doordat er tijdens de presentatie ook steeds een link wordt gelegd naar praktijksituaties, persoonlijke ervaringen, de uitgevoerde acties en de ondervonden resultaten.

Tijdens de presentatie wordt ingegaan op de nieuwe inzichten op het gebied van ons darmstelsel waarbij de darmen zelfs wel eens als ons tweede zenuwstelsel worden aangemerkt.

De hele ontwikkeling van de darmen vanaf de geboorte komen aan de orde evenals de darmwerking, darmproblemen en de mogelijke oorzaken.

Nadat ook de effecten van veel gerbruikte middelen zoals maagzuurremmers en probiotica de revue zijn gepasseerd en zelfs een onderwerp als poeptransplantatie niet uit de weg wordt gegaan, wordt uiteindelijk afgesloten met een wel zeer pakkende slogan.

Denk niet te snel: "Wat is er mis met dit lichaam" maar begin eens met: "Wat mist dit lichaam".

Dat de deelnemers serieus met het onderwerp aan de slag zijn gegaan en ook iets met de gepresenteerde ervaringen doen, blijkt wel zodra de volgende bijeenkomst wordt gestart met de opmerking: "Het werkt echt".